Hye


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, December 28, 2010

Contest Aku dan Kaca Mata


dok round2 dlm blog2 ni... terjumpa satu pertandingan yang best gak r..
petandingan memakai spek mata katanya.... klik kt gambo bawah tu eh untuk lebey detail..




contest ni mmg kene la ngan aku yang sememangnye suke begambar ngan spek mata...
x caya g tengok facebook aku...
mmg banyak gambo aku pakai spek mata...

ni kat bawah ada aku sertakan beberapa gamba pakai spek yang paling aku suke..
hope korang pun suke la yer...
x suke pun buat2 la suke ehh...


1. kat padang skolah... wajib pakai spek itam.silau katenye

2. pic ala ala model katenye.. atcly mcm poyo kan

3. ni lattest sikit... rayben pinjam ni..

4. kat opis tetapppp......spek mata juge

5. kat laut juge spek itam nak scan katenye


6. rupa2 nya adik bradik aku pun suke pakai spek..atcualy diorang rabun..

7. kat soping mall

8. poyo 2

9. nak g travel wajib ade spek hitam

p/s : sebenarnya aku ngan spek hitam ni x ley dipisahkan kalu nak amik gambar. sebab al maklumlah pipi ku sangat lah comel chubby... so bagi mengelakkan aku nampak chubby sangat spek itam lah sebagai penyelamat gambar2 aku ... harap maklum... ( rahsia atcly ) shyhh


aku nak taq sape pun aku x tau... 2 org jekan...
bloq aku bukan famous pun.... so nasib la ehh...
hehehehehe


Monday, December 27, 2010

i'm back


hey
lepas je balik dari USM diam sat...
yela, just cube nak spent masa yang ade ni ngan seseorang yg
hurmmm sangat specel.
perghh menderita masa 3 minggu dok jauh...
ish ish ish sian die nak melayan aku hari2...

balik je ke Bangi..
selang beberapa hari..
aku telah di pelawa untuk bercuti bersama Familynya .
memula rasa agak kekok gak...betul ke aku nak pergi ni,,,?
aku tau kalu aku follow je mesti ganggu mode holiday mereka..
yela kind da family gathering jer..
dengan muka x malu aku pun ikut jela...

lebih lanjut lagi sila gerak ke bawah untuk pic pic yang telah dipilih untuk tatapan bersama


1. atas boat menuju ke pangkor...
( new tips kepada sesiapa nak ke pangkor time2 cuti sila gunekan kemudahan jety baru di Marina agak mudah x de ramai orang n x perlu bebaris panjang. boat yang agak selesa cepat dan mudah )

2. setibanya di jeti pangkor island ( terlupa nak snap pic Van2 PINK kat situ COMEI )




3. camping lor mlm tu..siap dah pasang khemah







4. BBQ.. ketam gile sedap bakar sendiri jer.. bukan tangkap sendiri


5. sunset perghh cantik


6. masa untuk belasah / melantak

7. sunset again


8. tak sempat tengok sunrise plak.bangun lambat. semalam bedating bertemankan bintang ngan bunyi deruan ombak. sangat best sebab x penah berdating begini ,. so tengok orang pukat ikan jer pagi tu sambil berjalan ditepi pantai. sejuk n nyaman sungguh.. best best

9. naik boat lagi pi pusing2 pulau. tengok batu ikan paus ngan batu buaya.. ( kata pusing pulau ? x pusing pun, pandai dorang cari duit ) than singgah g snokeling kat one of the beautifull islang yang ade kat pangkor ni... tengok ikan ngan anak2 ikan jer... coralnye abis musnah dek manusia yg jahat, pijak2 abis..sian ikan2 tu

10. penat berenang, aku x snokeling pun. gogle x dek.. jadi berenang je... heeee...best2


11. gaya je lebih..ahaaa


12. ntah ape kenama tempat ni..time nak balik, van pink tu singgah kat sini..

13. ni la semua yang terlibat dalam rombongan ke pangkor bersama,
best best... happening weyhh
fuhhh... thanks semua, sudi terima walaupun saye bukan ahli keluarga...
enjoy


p/s : HAPPY . HAPPY . HAPPY . 1st ever dating yang best.. cuaca yang cantik.. mood yang cantik...semua ngam...
i love you sayang

Saturday, December 18, 2010

Thursday, December 16, 2010

-bang-





fuhh...
semalam kol 12 lebih kuar bilik pi merayap ke hostel bebudak pompuan..
nak celeb bufday sorg teman yang baru aku kenal

walaupun pekenalan ni agak singkat dan baru lagi
aku dah mula rasa comfortable ngan beliau.
mulanya nak celeb kat tepi laut..
last2 kat cafe je.. sebab masing2 dok sibuk wat lab report..
tup tup kol 12 sudah...

walaupun dalam kepala hotak ni dok bercelaru ngan pelbagai menda
dorg ni la penyelamat aku..
dorg ni lah memotivate kan aku kembali
aku x dapat nak tumpu ape ape pun mase kat sini..

pikiran melayang melangut mengelamun
teringat kat Abah... selalu aku ngadu kat abah kalau pape yang berlaku
tapi kali ni x dapat lagi...
kawan2 yang ada seolah2 faham...tapi aku pulak yang x berani nak share..
jadi aku pendam je lah sesorg... senyum jelah.. walaupun dalam hati ni kosong je..

sekali sekala aku bergelak ketawa gak ngan kawan2 ni...
tapi tetiba aku rasa..hurm... mengelamun lagi...
pikiran jadi x tenang..
camne lah nak belajar kalau keadaan macamni kan...

dok risau kat mak pun ada...
sapa la nak teman die pasni..
dulu ada abah boleh la jadi teman bebual dia...
skang ni... nak harap adik beradik lain...semua dah ade family sendiri..
sehari dua boleh la dorg tu ...

hurmmm...
mengelamun la semula...

aneway... kawan2 tankiuuu sesangat kerana ade ketika korang wat aku tersenyum seketika...
aku tau korang sedar korang cakap ngan aku ni aku jadi tunggul... aku x layan... aku mintak maaf sangat sebab banyak benda yang belaku dalam hidup aku lately...

aku harap satu hari nanti aku akan kembali seperti sediakala...


p/s : i miss my dream angel very very very very very muchhh


Wednesday, December 15, 2010

--hero--




Let me be your Hero

Would you dance if I asked you to dance?
Would you run and never look back
Would you cry if you saw me crying
Would you save my soul tonight?

Would you tremble if I touched your lips?
Would you laugh oh please tell me these
Now would you die for the one you love?
Hold me in your arms tonight?

I can be you Hero baby
I can kiss away the pain
I will stand by you forever
You can take my breath away

Would you swear that you'll always be mine?
Would you lie would you run away
Am I in to deep?
Have I lost my mind?
I don't care you're here tonight

I just want to hold you
Am I in too deep?
Have I lost my mind?
Well I don't care you're here tonight

You can take my breath my breath away
I can be your Hero





p/s: once u be my hero always be my heroes



Tuesday, December 7, 2010




I've learned that no matter how much I care, some people just don't care back.

I've learned that there are people who love you dearly, but just don't know how to show it.





p/s : huuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuhuuuuuuuuu...

Sunday, December 5, 2010

Embun di pagi buta
Menebarkan bau asa
Detik demi detik ku hitung
Inikah saat ku pergi

Oh tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

Aku tak mudah mencintai
Aku tak mudah mengaku ku cinta
Aku tak mudah mengatakan
Aku jatuh cinta

Senandungku hanya untuk cinta
Tirakatku hanya untuk engkau
Tiada dusta sumpah ku cinta
Sampai ku menutup mata

Cintaku sampai ku menutup mata
Oh tuhan ku cinta dia
Berikanlah aku hidup
Takkan ku sakiti dia
Hukum aku bila terjadi

Friday, December 3, 2010

dream angel

video

dedicate this to someone i realy love

banyak yang kami korbankan bersama


sudut kecil hatiku


cinta

x perlu dilafazkan selalu eh...
aku baru tau...
somebody told me yesterday

but why ehh ?

katenye... bila kita lafaz selalu ianya dah jadi mcm memain jer..
kita jadi alpa, leka, sebab kita dah tau dia cinta kita..
so bila kita ckp selalu kita cintakan kamu.. aku cintakan kau..setiap hari setiap masa..
dengan mudahnye die rasa selamat..
so x payah la dia risau...

ishhh... boleh pakaike fakta ni...
katanya dalam cinta perlu ada rasa belum selamat... sebab nanti baru dia berusaha untuk cinta itu...

seharian aku dok pikir... betol ke...
aku ni murah sungguh lafaz cinta... x kira masa...
bagi aku... bila aku lafazkan kata cinta, aku rasa seronok, sebab aku sudah memiliki sesuatu yang aku cintai..
bayangkan kalau aku x de perasaan cinta, pada sapa aku nak cakap, i love you sayang..
ishh...

mood harini penuh dengan kecelaruan...banyak yang buat aku berfikir...
ntahlah... hidup dalam dunia aku ni aneh sangat....
aku ingat nak g buat check up la... takut terkena tekanan perasaan...
akhir2 ni.. aku stress sangat...
sampai satu tahap aku nak p cari ubat tido...
tido malam aku diganggu dengan pelbagai isu...

aku solat, aku doa, aku baca yasin,
x juga tenteram...

aku rasa mcm aku kesorangan
aku mcm hidup tanpa kawan, tanpa keluarga, tanpa kekasih.

dulu aku selalu happy...
tapi kenapa sekarang aku jadi moody ek..

banyak sangat syak wasangka..

YaALLah.... ampunkanlah dosaku...
aku rela kau ambil nyawaku...jika ini cara terbaik
aku tahu sebab Kau syg maka Kau duga Hambamu ini..





*sekadar meluah perasaan, tiada teman untuk ku bebicara, aku hidup didlam ruang lingkup duniaku sendiri
dulu,kini dan selamanya
redha



Thursday, December 2, 2010


...dah biasa dengan layanan sebegini...
nak tak nak kene je la terima
semalam rindu sangat kat abah
x boleh tido semlm
ntah la

banyak mende sangat nak kene pikir
aku dah cuba lakukan ape yang aku mampu
tapi ....
dah x nak cuba lagi... mendatangkan masalah kepada semua..
terasa... munkin semua coinsiden kot...
secara tiba2 plak tu...
bukan x yakin... tapi aku sedar diri...
aku ni bukan sesiapa...
dengan tingkah laku dia pun aku sedar.
penah dulu ade mamat ni ckp aku insecure..
betol latu...
nak secure camne... asik fight mende same je..

iNseCURe

that the word

'



p/s: yakin boleh, but im not regret. if u do so thanks a lot...
im not gonna say anitin... thanks and thanks and thanks for everitin

Friday, November 26, 2010

" KU REDHA PEMERGIAN MU ABAH "






Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Nabi Muhammad s.a.w. bersabda:

"Apabila seorang manusia mati, putuslah (tulisan pahala) amalan (setakat itu) Kecuali tiga perkara (yang akan berlanjutan tulisan pahalanya) iaitu sedekah jariah atau ilmu memberi kepada yang faedah orang lain atau anak yang soleh yang berdoa untuknya."


Al-Fatihah
buat Allayarham
Zainol Abidin bin Ismail
Ayahanda Ku yang Tercinta Setelah kembali ke
Rahmatullah

Sunday, November 21, 2010

USM AGAIN...





pejam celik pejam
celik...
setahun sudah...
29 Nov masuk USM semule..
perasaan berbaur..
nak kate seronok tidak,,
nak kate x seronok pun tidak..

kepala berserabut...
macam2 dok pikir..

1. pikir abah yang sakit terlantar kat umah.
2. kewangan yang agak hampeh.
3. kesediaan aku untuk belajar.
4. kesihatan yang aku buat2 x berat jer.
5. berjauhan ngan org tersayang... ni aku paling x suke..( kompirm 2 hari pertama DEMAM )


nak x nak aku dah pilih jalan ni... so aku kena gagahkan diri, kuatkan semangat, tabahkan hati, teguhkan iman, percaya kepada dia dan cinta, tawakal secukupnye, berserah dan banyakkan berdoa agar semuanya berjalan dengan lancar.

( mcm best je event ni buat USM plak )


p/s : buat sidia, saye x suke berjauhan dengan anda walaupun sedetik mahupun sekelip mata berkelip.. jaga diri dan ingat org tersayang... ready for my EMO EMO scene...eheee.. i love u baby



jiwa x tenang...



terasa nak perkatakan sesuatu
aku rase tak tenang je..
munkin aku dah terlalu hanyut...
mana amal aku ..

jauh sungguh...
aku rasa seperti kesorangan...
aku tak tahu apa yang aku cari..
apa yang aku mahu...

aku tidak seperti dulu lagi...
semakin hari hidup aku makin parah..
perilaku aku pun dah banyak berubah..
mana silapnya, aku pun keliru..

dulu aku pentingkan keluarga...
sekarang aku lain...
dulu aku penyabar..
sekarang aku pemarah...

sapa aku sekarang ni...
aku tak rasa gembira
aku benci dengan aku sekarang...
inikah cara hidup yang aku pilih...

aku x berani nak perkatakan pada siapapun..
aku tahu, aku bimbang, banyak menyusahkan org.
banyak yang aku rahsiakan...
tiada siapa tahu..
bila diceritapun tiada siapa akan faham..
dan tiada siapa pun peduli..

ku pendam makin parah...

ya Allah..... aku tertekan dari hari ke hari....


Tuesday, November 9, 2010

learn how to learn : (




ni la masalah aku....
memanjang emo...emo memanjang
ni point die kalu aku emo...

1. jeles... bukan x percaya, tapi kalu dah selalu pastu ade plak kaki dok cocok dari belakang, gedik sana gedik sini... mana bley tahan beb

2. bile text.. alahai short2 je... pastu paling cepat pun reply 2 3 4 5 minit kemudian... ngan org laen bley plak sepantas cahaya ultraunggu...

3. bahasa yang digunakan, ade la x ley nak describe...

4. terbaca memory2 lama die, salah aku gak, yang gedix dok pi baca tu watpe... "tapi kalu org dah tulis takkan x baca apeda"

5. sejarah.. bile teringat sejarah lame die, aku jadi seram, aku jadi insecure, aku risau, hurm x delah terok sgt tapi aku ni fragile sangat.. maklumlah hati...

6. terasa macam mengganggu je kehidupan die, mcm2 lah... aku kontrol die sgt ke? ntah la...

7. ni yang paling besh... selalu die ulang... pikir bukan2... haishh... klu x pikir bukan nazrul namenye..

8. kaki pencaras ramai... perghh ramai gile... gedik plaktu... adehhh meluat plak aku rase.. x paham2 lagi ke org da bepunya.. lagi mo gatai lagi ke... sunat skali lagi baru tau..

9. layanan die mcm ombak.. kadang oke kadang x oke... bile dikaitkan dengan sejarah die, mcm x same pun.. betol ke aku bercinta ni...

10. yang ni aku x boley ubah... aku mmg EMO.... so terima lah aku budak emo ni.... trademark katenye, pokok pangkalnye ambil masa...


p/s : to my dear, it hard to convice me.. im sory.. from bottom of my heart..
lately ingat dah dok same makin dekat, rupenye makin jauh kite.. work n comitment...

love u baby



Wednesday, November 3, 2010

1 2 3 4 5 6 7 8



thanks dak keding for the effort
wonderfull experience 8 months knowing you n be with you

start with MARCH
we meet



APRIL
genting highland with lovely fwen


MAY
vacation, cameron highland. cool


JUNE
singapore, backpacking to universal studio


JULY
climbing, broga hill, fuhh giler penat


AUGUST
ict shah alam, after missunderstand n small fight..ehee



SEPTEMBER
you went back from italy, happy


OCTOBER
we stay together, putrajaya be witness..


p/s : the journey is like a wave, hope we can go through.... thanksssssss

Monday, November 1, 2010

BERPINDAH






keputusan
beratus kali aku pikir baik buruknya
setelah majlis senat memutuskan supaya aku nilai sendiri
maka secara rasminya
beta mengumumkan
beta memilih untuk berpindah
keputusan telah di ambil dengan memikirkan segala bentuk pendapat
risiko tetap ade
tetapi jika tidak berani, bukan aku namanya...
keputusan yang dibuat juga diharap dapat memberi ketenangan didalam hati
kedua2 belah pihak..

mahu atau tidak aku sudah berpindah

ahad 31 november 2010

p/s: tolong jaga saya, saya dah x de tempat lain lagi



Wednesday, October 20, 2010

ABAH... JANGAN TINGGALKAN KAMI...




Semalam aku dikejutkan dengan panggilan telefon
" Abah jatuh dalam tandas ''
Allahuakbar...
terbabas kereta aku ke tepi jalan,



" Abahhh... sedarlah abah.... huuuu
Abah... maaf kan org..
org byk wat salah ngan abah..
abah selalu call org
tapi org jarang call abah
org tau abah rindu kat org
org pun rindu abah sangat2





Tengok mak tu... Tabah je... Napa aku x boley tabah macam Mak...
" Mak.... org tau mak sedih, tapi sebab x mau anak2 mak sedih, mak tenang dan tabah "
























Monday, October 18, 2010

----baby----



tersedar, banyak yang saye wujudkan tanpa kerelaan...
im not searching somebody who is romantik...
im not looking for somebody kinda great or incredible looking..
im not waitin for somebody whos rich...

but im looking for those can make me smile, hap
py n love me the way i am...
i found it... but im not in da 1st place at da moment... realize...

u said... cinta akan bertambah dari semasa ke semasa...

sayang.. baby... dear... budak keding...


i

love

u

damm much


sometime
tersedar kamu malu dengan saya
kamu rimas dengan saya
but thanks it never change it from love to hate
at all


Monday, October 11, 2010

TUN MAHATHIR THE MUSICAL





" dapat meluangkan mase dengan si dia satu perkara yang amat indah
wekend ritu secara tak terancang
dapat peluang menonton teater for da last minute invitation
da lama x dapat spent mase bersama utk hujung minggu sepenuhnya..
lately both ade pograme.
so wekend lepas sgt bermakna...
thanks to
my love frenz for da pass to watch this teater "






p/s : walaupun jarak memisahkan kita didalam satu bumbung tetap merasa dirimu berada disisiku.. masih terhidu bau mu... thanks dear for da great n wonderfull wekend.
realize u serius n that the way u r.. i cannt change it..