Hye


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, May 18, 2011

TANDA TANDA KEKASIH BERUBAH HATI



Dalam perhubungan sudah semestinya ada pasang surutnya...
kita tidak dapat mengelak kesemua itu... bahkan kita yang berhak menentukan perjalanan cerita kita.
tapi setiap satu dapat dikesan dengan mudah...

berikut adalah 8 fakta dipetik dari sebuah majalah


1.Berubah laku terhada pasangan

-kebanyakkan lelaki memiliki tabiat tersendiri dlm perhubungan dan anda mendapati bhw si dia tidak lagi melakukannya sejak kebelakangan ini.Adakah kelakuannya pelik dari kebiasaan?adakah si dia menatap mata anda apabila anda berbual dengannya?jika si dia bertandang ke tmpt anda,apakah die berjalan dan kemudiannya memegang tangan anda ataupun tidak lagi memperdulikan kehadiran anda?fkr fkrkan lah.

2.saya.saya dan saya

-apabila berbual bual si dia tidak lagi menggunakan perkataan 'kita'berbanding biasa.apa sja yang diperkatakannya lbh kpd mementingkan keperluan dan kehendak dirinya sendiri.lelaki sebegini sebnarnya tidak lg menumpukan sepenuh perhatian kpd anda.mungkin ada perkara lain yg telah mengalih tumpuan sejak kebelakangan ini.boleh jd si dia telah pun bertemu gadis lain yg jauh lbh baik ataupun si dia telah tawar hati dan tidak lg memiliki perasaan istimewa terhadap anda.

3.Tidak sukakan gaya anda.

-cuba anda perhatikan si dia tatkala keluar membeli belah.adakah dia memncadangkan anda supaya membeli pakaian yg berlainan drpd yang anda selalu pakai?ataupun si dia selalu meluahkan rs tidak selesadgn penampilan anda?ini blh dijadikan antara petanda bhw lelaki tersebut sudah tidak berminat dgn diri anda lg.

4.Tidak lg menghubungi

-sibuk bekerja bukan lg sesuatu alasan utk tidak menghubungi teman istimewa anda pada setiap hari.menerusi perantara komunikasi canggih hari ini sperti telefon bimbit,internet,emel dan sbgainya seharusnya memudahkan anda menitipkan khabar buat si dia yang tersyg.jika teman anda sering terlupa menghubungi sama ada die benar2 terlupa atau sengaja berbuat demikian.teknologi sepatutnya dimanfaatkan sepenuhnya.

5.sukar utk dijejaki

-pernah atau tidak anda berhadapan dgn situasi yg mana teman lelaki anda enggan menjawab panggilan telefon yg diterima apabila berada di sisi anda?adakah dia dengan pantas menyembunyikan email atau apa saja yg sedang dilakukannya sewaktu melayari intenet?maknanya dia sedang menyembunyikan sesuatu drpd pengentahuan anda.

6.asyik bergaduh

-bergaduh itu pengikat kasih sayang.tetapi jika berlanjutan tnpa kesudahannya ia bukan sahaja boleh memburukan keadaan bahkan merumitkan lg perhubungan cinta anda berdua.cari jln penyelesaian terbaik dan kaji sama ada perkara yg menjd bhn tikaman lidah itu berbaloi ataupun tidak sebelum mengakhiri perhubungan.

7.tidak lg galak berbual

-perbualan anda berdua semakin hari semakin hambar dan tiada isi langsung.si dia tidak lg suka memperkatakan dgn lbh lanjut ttg sesuatu perkara berbanding dahulu.dia akan memberikan bermacam macam alasan agar anda tidak mengajaknya utk berbuat panjang.

8.tiada masa hadapan.

-perhubungan yg serius perlu ada perancangan utk hidup bersama iaitu perkahwinan.kenal pasti hala tuju dlm perhubungan anda.sudah tentu anda tidak mahukan cinta anda kecundang di tgh jalan bukan?jika si dia secara terang terangan tidak mahu berkahwin dgn anda.inilah masa yg sesuai utk anda menilai semula perhubungan anda bersamanya,kesimpulnya jgnla membuang masa dgn cinta yg tiada matlamat....



13 comments:

  1. kelas la header..style woo
    haha hurmm ni kes dah bosan la bercinta.....tukar pasangan

    ReplyDelete
  2. payah dlm memberi komitmen, better single!
    nice info haha..

    ReplyDelete
  3. tukar pasangan x mo lah....
    single bosan plak nanti

    ReplyDelete
  4. mcmmane nk buat lelaki xbosan? spy dy ambil berat pd kita mcm mula2 in relationship? your info kt tepi tu mmg betul.kebetulan sama.

    ReplyDelete
  5. thanks for d information.
    and now,i knew he changed.
    mintak izin
    to copy ur post.

    ReplyDelete
  6. emmmm
    ad jgak yg btoi kt ats 2
    tp yg kt tpi 2 100% btoi trjd kt dri nieeee....
    hmm sbar ja la dr dlu smpy skang

    ReplyDelete
  7. sedey smue blaku skg tnde2 tu.. ='(

    ReplyDelete
  8. kita yang merancang tapi yang Maha Esa yg menentukan.. point2 kat atas tu sekadar pandangan sahaja... munkin ye munkin tidak.. sebenarnya jika jodoh kita dah ditentukan mmg dengan org itu..datanglah segala mcm dugaanpun, org itu mmg milik kita. tapi dengan syarat kita kene sentiasa bersyukur... tak gitu.. Ustaz ni just nak pesan saja....

    ehhhhh tiba jadi ustaz plakkk... eheeee

    ReplyDelete
  9. sedihnye... mcam betul je..:'(

    ReplyDelete
  10. Allah... tanda-tanda tu dh depan mata dh... what should i do... :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..aku tak bersalah, xpela, tuhan tu kan adil, akan balas semua perangai buruk lealki cmni.

      Delete
  11. Niy bkn laki yg bosan sy plak yg bosan dgn die . Rase best plak single . Mayb kesan da lame single kot huhuhi.

    ReplyDelete