Hye


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, July 5, 2010

BROGA HILL .... its all about climb....

Hari ahad 4 julai 2010.
lama dah rancang nak pi mendaki bukit broga ni
kali ni nekad kuar umah jam 6 pagi terus drive g mendaki

cuaca best sangat haritu....nyaman...ujan renyai2 memula, ngan embun sejuk...
dah x sabar nak mendaki dah ni....

aktiviti pendakian bermula... pergghhh orang ramai gilew... paking 2 hinggit...

cuba tengok, org dah macam semut dah.. berasak2 nak memanjat...

sesak mcm kat jalan raya dah... mase ni dah macam nak give up dah... macam nak patah balik...
naseb baek ade super hero yang dok bagi semangat... sikit je lagi....
sat sat aku stop ... sat sat aku stop...
semangat aku dtg dari die jer... kalau x kerana super hero tu dah lame aku patah balik..
aku nampak kesungguhan die nak mendaki...

tengok muke aku tu dah macam nak nangis pun ade...
mase ni dah rase nak muntah2 ... nafas pun dah macam x sempurna...
" awakkk.... jom la patah balik dah x larat ni..."
super hero cakap ape
" awakkk sikit jelagi... slow slow yer... dah nak sampai yer... awak OK"
dah tentu la x OK ... semput..ahaaa....
mase ni la nk bemanja2...heeheee

muke x konfident... tingginye... mcm mane nak naek ni....
sampai ke aku ni...

time nie... mmg totally tidak bermaya... kejang betis...

" aku mesti bolehhhh...sikit je lagi... sat rehat sat... "

kat batu ni la aku rase nak pitam... dudok sat...
superhero x bagi dudok... die cakap bahaya..
x kire..aku mmg dah x tahan... berbintang2 dah....banyak benor bintang kuar time ni..
boley nyanyi lagu twinkle2 litle star..how u wonder who u r ?
gilo...

akhirnya tiba di bukit yang pertama...semput...rehat sat...

ni dia penyambung nyawa aku...
kalu x dak menatang nie... alamat KO...
aku dok begantung ngan mende ni...macam x elok kan...

bile dah sampai ...ape lagi... aktiviti memposing posing la..
gigih kan..
ni sebenarnye ...adeshhhh

nyawa2 ikan pun sempat nak posing lagi..hahahaha

posing lagi....

lagi....

ni aku ternampak sesuatu...
nak tau ape dia... lihat gambar di bawah yer...

posing lagi..

haaaaaa..... nila dia aku nampak...
SUPERHERO
yang berjaya menyelamatkan aku
amacam ade gaya tak...


tengah konpius ..ape eh tujuan aku mendaki bukit...
heran gak...dah tau diri tu semput..bersungguh...
gigihhhh sangat...


time2 dok posing nie... tetibe ade lagi sorang mamat ni nak bergaya superhero..
nak lawan ngan super hero aku la tu...
ish ish ish... belom layak kot..
my superhero is da best... hahahahaha
kononnyala tu... siap bukak2 baju...gigihhhhh

mase ni dah lupa dah letih penat bagai tu...
sonok dok snap sana snap sini...
suke tengok sidia dok posing2...
cumil...
aku snap banyak2 pic dia...

cantikkan... dah macam kat new zealand...
nyaman ngan udara yang segar.

so sudah tiba masanya nak bergerak turun... nak snap lagi... tapi memory camera dah full...
so BROGA HILL mmg best tapi mencabar ...
penat tapi best...

ingat time balik nak pi mandi kat sungai gabai...
memandangkan hari nampak gelap...macam nak ribut taufan seperti dalam gamba..
so kami buat keputusan nak balik dan tido...
leteh kot...
abah pesan.. jangan pi mandi sungai time2 hujan... nanti air bukit turun bahaya...
yeay....balik...


p/s : dok pepenat tu pun balik umah boley pi merayap sampai midvalley bagai...sian sidia... penat...sampai migrane dia smalam....thanks awak... menambah warna dalam hidup saya...

sambungan dan lebey lagi piture sila sambung di blog berikut yer

3 comments:

  1. hahahahha... really funny...... nasib ader penyambung nyawa kan.. huhuhuhuh...

    -ur_nos-

    ReplyDelete
  2. sedeyidup bergantung mende tu

    ReplyDelete